Ομάδα Ανατολικής Ευρώπης

Περίληψη: 
<p>Αναφορά&nbsp;του Επικεφαλής του B' Τμήματος [Yπηρεσίες Πληροφοριών] Γενικού Επιτελείου Στρατού Πολωνίας, Ταξίαρχου&nbsp;Wacław Komar προς τον Πρόεδρο της Πολωνικής Δημοκρατίας Bolesław Bierut για την ολοκλήρωση της ειδικής επιχείρησης παροχής στρατιωτικής βοήθειας προς τους Έλληνες αντάρτες (παροχή στρατιωτικού εξοπλισμού και υλικών, εκκένωση και διακομιδή τραυματιών, οργάνωση στρατιωτικού νοσοκομείου, εκπαίδευση αξιωματικών αεροπορίας κλπ).</p> <p>Στην αναφορά καταγράφονται τα δρομολόγια που εκτέλεσαν τα&nbsp;πλοία του Πολωνικού Εμπορικού Στόλου, μεταφέροντας πολεμικό υλικό και τρόφιμα, επισημαίνονται οι ημερομηνίες εκτέλεσης πτήσεων από αεροπλάνα που μετέφεραν φάρμακα και εκρηκτικές&nbsp;ή εύκολα αναφλέξιμες&nbsp;ουσίες, αναφέρονται οι ημερομηνίες&nbsp;άφιξης στην Πολωνία πλοίων με Έλληνες πρόσφυγες – τραυματίες και σημειώνεται η ιατρική βοήθεια που περιλάμβανε μεταξύ άλλων την οργάνωση στρατιωτικού νοσοκομείου στο Dziwnów για τη νοσηλεία των ανταρτών.&nbsp;<br /> <br /> Η αναφορά συνοδεύεται από πίνακα όπου αναγράφεται το κόστος της ειδικής επιχείρησης ανά κατηγορία δαπάνης και υπογραμμίζεται ότι συνολικά το ύψος της βοήθειας ανήλθε στο ποσό των&nbsp;3.738.000.000 ζλότυ.</p>
Λέξεις-κλειδιά: 
Περίληψη: 
Τηλεγράφημα του τσεχοσλοβάκου κομμουνιστή ηγέτη προς το 7ο συνέδριο του ΚΚΕ.
Λέξεις-κλειδιά: 
Περίληψη: 
Ο Μπ. Γκέμιντερ επικαλούμενος πληροφορίες που του έδωσε ο Πέτρος Ρούσος ενημερώνει τον ΓΓ του ΚΚ Τσεχοσλοβακίας για την αλλαγή πολιτικής του ΚΚΕ μετά τη λήξη του Εμφυλίου καθώς και για το αίτημα του ΚΚΕ να συνεχιστεί η παροχή υλικής βοήθειας με άλλο τρόπο.
Λέξεις-κλειδιά: 
Περίληψη: 
Η ηγεσία του ΚΚΕ ενημερώνει τις ηγεσίες των αδελφών κομμάτων για τη θέση της σχετικά με τη λεγόμενη οπορτουνιστική απόκλιση που εμφανίστηκε στην ΚΕ του ΚΚΕ, χωρίς να κατανομάζει ότι πρόκειται για την αποπομπή του Μάρκου Βαφειάδη.
Λέξεις-κλειδιά: 
Περίληψη: 
Η ηγεσία του ΚΚΕ ενημερώνει σύντομα τα αδελφά κόμματα για τα κυριότερα σημεία της 5ης Ολομέλειας δίνοντας έμφαση στις αλλαγές που έγιναν στη σύνθεση της ηγεσίας του ΚΚΕ.
Λέξεις-κλειδιά: 
Περίληψη: 
Η ηγεσία του ΚΚΕ ενημερώνει με εμπιστευτική της επιστολή τις ηγεσίες έξι αδελφών κομμάτων των λαϊκοδημοκρατικών χωρών (εξαιρουμένης της Γιουγκοσλαβίας) για τις αποφάσεις της της 4ης Ολομέλειας.
Λέξεις-κλειδιά: 
Περίληψη: 
Ο Ν. Ζαχαριάδης ευχαριστεί την ηγεσία του ΚΚ Τσεχοσλοβακίας για την αποστολή διάφορων προπαγανδιστικών υλικών και για την πρόσκληση που του απηύθυναν να παρακολουθήσει τις εργασίες του 8ου συνεδρίου των Τσεχοσλοβάκων κομμουνιστών. Παράλληλα εκφράζει τις εντυπώσεις του για την εκλογική επιτυχία του ΚΚ Τσεχοσλοβακίας.
Λέξεις-κλειδιά: 
Περίληψη: 
Στο κείμενο περιγράφονται οι κανόνες που είναι υποχρεωμένοι να τηρούν οι μαθητές της Σχολής δολιοφθορέων κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσής τους. Έμφαση στα μέτρα συνομοτικότητας.
Λέξεις-κλειδιά: 
Περίληψη: 
Ο Βάσος Γεωργίου ενημερώνει το αρμόδιο για τη λειτουργία της Σχολής δολιοφθορέων στέλεχος του ΚΚ Τσεχοσλοβακίας για τον αριθμό και την άφιξη των μαθητών, για το ηθικό τους και για τις εντυπώσεις τους από τις εγκαταστάσεις της Σχολής.
Λέξεις-κλειδιά: 
Περίληψη: 
<p>Ο Μπέντρζιχ Γκέμιντερ, επικεφαλής του Διεθνούς Τμήματος της ΚΕ του ΚΚ Τσεχοσλοβακίας, ενημερώνει τον Ρούντολφ Σλάνσκι, ΓΓ του κόμματος, για τις προετοιμασίες υποδοχής της πρώτης αποστολής των Ελλήνων πολιτικών προσφύγων.</p>
Λέξεις-κλειδιά: